Rólunk

március 30, 2016


Egyszer olvastam arról, hogy Isten örömteli és változatos napokat szán az embernek, különben nem teremtett volna ezer meg ezer különböző zöldséget, gyümölcsöt, halakat, madarakat, vadakat. Ráadásul parancsba adta, hogy éljünk mindezzel, hiszen nekünk is teremtette őket. Csodálatos dolog ez, naponta elgyönyörködök egy-egy zöldség mintázatán vagy színén. És ha akarnánk, minden napra juthatna valami más, új ízek, új párosítások, új alapanyagok. 

Ennek ellenére egyre inkább azt tapasztaljuk, hogy a gasztronómiai világ beszűkül körülöttünk. Sokszor érthetetlen okoknál fogva diétázunk és végeérhetetlenül fogyni akarunk, az édességet bűnözésnek nevezzük, a salátát azonosítjuk az egészséges étellel, a húsokat pedig valamiért tiltólistára kényszerítjük. Elidegenedtünk az ételünktől, könnyelműen az élelmiszeriparra bíztuk magunkat és gyermekeinket, akik felnőttkorukra így szegényebbek lesznek egy teljesen természetes és szükséges örömforrással (hogy a testi problémákat, diabéteszt, allergiákat, túlsúlyt ne is említsük).

„...az utolsó időkben némelyek... ördögi tanításokra hallgatnak... Ezek tiltják a házasságot és bizonyos ételek élvezetét, amelyeket az Isten azért teremtett, hogy hálaadással éljenek vele a hívők... Mert az Isten minden teremtménye jó, ha hálaadással élnek vele...“ (1Tim 4,1-5)

Ez az ige pedig bezárta a kört, és megadta a keretet a blogunknak is. Adottak a zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék, húsok és sok más, ami jó, amivel élnünk kell, és érdemes is. Minket nem érdekelnek a népszerű diéták, az aktuális tiltólistás élelmiszerek, az ipari ételek. Mi itt szívvel-lélekkel főzünk, és reméljük, hogy talán másoknak is örömteli perceket tudunk szerezni.


A Brioche blogot ketten írjuk, Judit és Sanya. Egyetemista éveink alatt megfordultunk Londonban és Görögországban, ahol kipróbáltuk magunkat a helyi vendéglátóiparban. Amikor csak tehetjük, éttermezünk, utazunk, új helyeket és ételeket próbálunk ki.

Itt a blogon Judit felel a receptek többségéért és a fotókhoz szükséges eszközökért, kiegészítőkért. Sanyáé a hússzekció, a fényképezés és a blog körüli technikai teendők. Az inspirációt az internet, a szakácskönyvek, a zöldségeskert, az éttermek és persze két kisgyerekünk, Zsófi és Ábel adják.

Ez is tetszhet

0 megjegyzés

Itt követhetsz minket

Twitter