Konyhát építünk - 2. fejezet

február 19, 2016

A mi családunk "konyhás" típus, ezt azóta tudom biztosan állítani, amióta Zsófink már másfél évesen napi szinten krumplit és répát pucolt a plüssállatainak, majd ezeket egy kis fazékban feltálalta nekik. Szóval mindenki itt tölti legszívesebben az idejét, ezért rendkívül fontos, hogy a jövőbeli konyhánk kielégítse a sok-sok igényünket. Az első számú igény pedig a tárolás. Ahhoz, hogy kényelmesen főzni tudjunk, legyen elég helyünk, és egy-két mozdulattal előkapjuk az épp szükséges eszközt, mindennek kell egy megfelelő (lehetőleg szem elől elzárt) hely.

Lássuk, mit teszünk azért, hogy a konyhapultunk minél üresebb maradjon:
Kamra híján kihúzható kamrapolcokon tároljuk majd a száraz élelmiszereket, ez nálunk is a hűtő mellett kap helyet, pont mint az alábbi képen. A tűzhely mellé is kerül egy ilyen, csak kicsiben, oda tesszük az összes olajat, ecetet és szószt, amire a főzés során szükség van, és eddig csak a pultra állítva koszosodott.

Nagy reményeket fűzök a zöldségesfiókhoz, ahol a hagymát, fokhagymát és a krumplit tároljuk majd, a régi konyhában ezek is közszemlére voltak téve.

Zöldségtároló fiók (forrás)

Kell egy géppark is a sarokba konnektorokkal, így a kenyérpirító, botmixer, robotgép, kézi mixer stb. egy mozdulattal előkapható, használható, majd újra el is tüntethető, pont, mint ezen a képen:Tárolás szempontjából az új konyhánk az előzőnek mindenben az ellentéte lesz: ami eddig a pulton volt, azt most elzárjuk a szem elől, ami viszont ajtók mögött volt, de naponta használtuk, kikerül a nyitott polcokra. A csap felett lesznek a vizespoharak, mellettük pedig csészék, kávé, teák, reggeliző tálak, bögrék, fűszerek.
Ha minden a terv szerint alakul, ezzel az alapelvvel, hogy csak a naponta használt tárgyak lesznek elöl, rendezettebb, és könnyebben tisztítható lesz a konyhánk.

(A képek forrását sajnos nem ismerem, még a tervezés folyamán gyűjtöttem őket magamnak, és most a saját gépemből húztam elő őket. Ha valaki tud segíteni egy-egy linkkel, feltüntetem a forrást.)

Ez is tetszhet

0 megjegyzés

Itt követhetsz minket

Twitter