Club Sandwich

szeptember 14, 2013

Miközben készítettem, leesett, hogy mi köti össze az egyszeri közép-európai embert a világgal: a majonéz, ill. a majonézes saláta. A rántott hús - rántott sajt - bryndzové halušky szentháromság után szoros negyedik helyen végez a klasszikus szlovák munkásebéd, a majonézes saláta kiflivel. Nem is értem, miért nem itt találták fel a club sandwichet, ill. klub szendvicset. (És vajon klubnak vagy klabnak kell ejteni magyarul?)

Rajongok érte, és kisebb-nagyobb változtatásokkal képes vagyok akár napokon keresztül is ezt enni tízóraira, ebédre, uzsonnára vagy vacsira. Legtöbbször csirkéből csinálom, bár az eredetinek tartott recept pulykát ír elő, de voltak olyan alkalmak is, amikor a húst kihagytam belőle. Ez itt a leggyakrabban készített változatom:Hozzávalók 3-4 szendvicshez:
 • 1 csirkemell
 • 80 g bacon 
 • majonéz
 • dijoni mustár
 • 1 paradicsom
 • só, bors
 • madár- (galambbegy), jég- vagy római saláta (vagy bármilyen más, ami ízlik)


 1. Felkockázom a szalonnát, egy serpenyőben megpirítom, majd félreteszem, és a kisült zsírban  megsütöm a csirkemellet is. 
 2. A paradicsomnak eltávolítom a magjait, és a kemény húsát körömnyi kockákra vágom. 
 3. Egy tálban összeállítom a salátát: a húst kézzel összetépkedem, hozzászórom a bacont és két kk. mustárt, majd annyi majonézt keverek hozzá, hogy épp csak összefogja az alkotóelemeket. A paradicsom csak a legvégén, tálaláskor kerül bele, nehogy eláztassa a szendvicset.
 4. Megpirítok két szelet kenyeret, és megtöltöm őket a majonézes csirkével és sok-sok galambbegy salátával. Hedonista alkalmakkor extra adag baconnel készítem, ilyenkor vékony baconszeleteket pirítok ropogósra, és ezt teszem a majonézes töltelék és a saláta közé.

Ez is tetszhet

0 megjegyzés

Itt követhetsz minket

Twitter