Camembert mártásos penne

március 05, 2013

Ez az étel nagy kedvenc, télen annyira rákattantunk, hogy hetente akár többször is elkészítettük különböző változatait: póréhagymával, gombával, camembert helyett kis reszelt parmezánnal. Most viszont, hogy rendelkezésünkre állt némi újhagyma is, egészen új dimenzióba helyeződött a recept is. Szerintem ez a legjobb változata, kellően krémes és ízes, az újhagyma pedig frissességet ad neki, olyan, mint egy átmenet a télből a tavaszba.


Hozzávalók 2 személyre:
  • kis tenyérnyi húsosabb szalonnadarab (ezt sajnos sosem mértem még le grammra pontosan)
  • 2 szál újhagyma
  • 100 g camembert 
  • 1 kk. dijoni mustár
  • kb. 1,5 dl tejszín (én jobb szeretem a zsírosabb fajtát, legalább 30% zsírtartalommal)
  • só, bors
  1. Míg a tészta fő, pont elkészül hozzá a mártás: feldaraboljuk a szalonnát, felaprítjuk az újhagymát, a camembert-nek pedig levágjuk a fehér felszínét, majd felkockázzuk.
  2. Egy serpenyőben megpirítjuk a szalonnát, mikor már kiengedett a zsírja és a színe is megfelelő, hozzászórjuk az újhagymát, egy kicsit hagyjuk sisteregni, és már rá is dobjuk a sajtkockákat és a mustárt. A sajt gyorsan olvadni kezd, főleg, ha nem akkor került elő a hűtőből.
  3. Az egészet felengedjük a tejszínnel, megkevergetjük, és amikor a sajt teljesen elolvadt, készen is vagyunk. A gyorsaság a hagyma miatt is fontos. Ha hosszabb ideig főzzük, elveszíti a frissességét, a színét és sajnos az ízét is. Aki szeretné, használhat több tejszínt.

Ez is tetszhet

0 megjegyzés

Itt követhetsz minket

Twitter